The Twin Towers, Worl Trade Center, 9/11

Hee allemaal!

Vandaag een bericht over een best wel zielig onderwerp.. Namelijk The Twin Towers, Worl Trade Center, 9/11. De aanslagen in 2001 die we allemaal kennen..

In 2001 zijn er namelijk in New York 2 gebouwen ingestort, er zijn op allebei de gebouwen vliegtuigen ingevlogen. De gebouwen vlogen in brand en zijn ingestort.

De inslagen zijn gepleegd door Al Qaeda. Er zijn honderden mensen omgekomen. Toen de gebouwen instortten vloog de rook over alle straten op Times Square heen en lag er overal puin.

8 maanden later kwam er nog steeds rook van de plek af en waren er nog steeds, politie, brandweermannen, en honderden vrijwilligers op zoek naar dingen van de overledenen.

Vandaag was het 10 jaar geleden dat de aanslagen zijn gepleegd. Er zijn het hele weekend al tientallen documentaires te zien over het ongeval. Over de telefoongesprekken en over brandweermannen ( eentje die mij heel erg aangreep omdat een jongen die overigs niet bij de brandweer werkte brandweermannen een dagje ging volgen en dat het toen dus gebeurde en er ook beelden binnen zijn gemaakt en uiteindelijk alle brandweermannen van die kazerne veilig thuiskwamen. En die jongen die dus filmde dacht dat zijn broer het niet gered had en toen stond hij ineens achter hem. )

En vandaag was er een live uitzending van de herdenking in New York. Er is een nieuw monument gebouwd met alle namen van de overledenen. Het nieuwe monument wat er is gebouwd werd onthuld en oud-president George Bush zijn vrouw en Barack Obama en zijn vrouw waren er als eerste bij en hielden een toespraak. Daarna stonden er twee mensen achter een soort altaar en en werden er door hun om de beurt een naam verteld van iemand die was omgekomen en aan het einde vertelden ze de naam van een familie lid dat was omgekomen met een verhaaltje erbij. Daarna werd een nog een toespraak gehouden en werd er stilte gehouden.

Hier een niet complete foto van het monument. Een andere kon ik niet vinden:

Er was een foto die ik had gevonden die heel duidelijk was maar ik kon hem niet meer terugvinden en ook niet in mijn geschiedenis. Je kon er erg goed zien dat er namen in stonden. Jammer 😦 Maar het is niet anders.

De datum 11 september zullen we nooit meer vergeten..

Omdat het vandaag toch wel 10 jaar geleden is wou ik er aandacht aan besteden en waar ik even eerlijk over wil zijn is dat ik vrijdagavond en ik ga het nu weer doen een gebedje heb gedaan in mijn bed aan alle nabestaande en dat ik het heel erg vind dat het is gebeurt.. En dat ik hoop dat ze ondanks dit de draad toch weer op kunnen pakken. Ik ben trouwens niet gelovig.

Ik hoop dat dit bericht jullie een beetje heeft aangegrepen.

xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: